torsdag den 4. juli 2013

Hyldeblomstsaft

Det er jo sæson for hyldeblomster, så derfor har jeg forsøgt mig med at lave hyldeblomstsaft forleden.

Det er min første gang, så er meget spændt på hvordan det endelig resultat bliver :-)

Opskrift:

Jeg kogte 3 liter vand

Skar skrællen af 6 økologiske citroner, og skar citronen i tynde skiver

Jeg brugte en hel bærepose med hyldeblomster, jeg klippede stilken af (jeg har hørt st stilken kan gøre saften bitter)

Jeg brugte 200 gram brun farin samt 800 gram melis pr. liter vand

Alt sammen kom i gryden da vandet kogte, rørte rundt og puttede låg på

Og i køleskabet med det i 3 døgn :-)



Og resultatet er bare mega skønt, jeg er allerede afhængig af et glas hyldeblomstsaft med isterninger :-)

Jeg fik lavet marmelade ud af resterne, tilsatte jordbær. Er spændt på om det er spiseligt :-) det virker lidt grynet pga hyldeblomsterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar